ekskl. moms. inkl. moms.

VIBORG

Læs artiklen her

Glemmer vi børnene?

Publiceret 

Leder af Børnehuset Videbechs Minde, Litten Høyer-Nielsen (t.v.), og forældreparret Kasper og
Maria Florup Lyngsø glæder sig til, at den nye hjertestarter bliver sat op. Foto: Morten Pedersen.

Det sker, men heldigvis meget sjældent. Børns hjerter kan også gå i stå, og en hjertestarter kan redde deres liv. Nu har forældrene til børn i Børnehuset Videbechs Minde samlet ind til en.

Viborg: Hver dag sætter Kasper Florup Lyngsø kursen mod virksomheden Lego.

Samtidig kører hans hustru Maria Florup Lyngsø mod vindmøllefabrikanten Simens. Inden de lange køreture har de sat deres to små børn af i Børnehuset Videbechs Minde, hvor de har deres dagligdag.

Forældrene arbejder begge på virksomheder, hvor sikkerheden betyder mere end produktionen, så derfor er der rundt på strategiske steder placeret en hjertestarter, for hvis nu...

- Sikkerhed er en helt naturlig del af vores dagligdag på arbejdet. Vi kom så hjemme til at tale om, hvorfor der mon ikke var en hjertestarter i vores børns institution. Vores børns dagligdag bør jo være mindst lige så sikker som vores, fortæller Kasper Florup Lyngsø.

Snakken hjemme ved middagsbordet blev ikke bare ved snakken.

På et forældremøde i børnehuset for et par måneder siden rejste Maria sig op og foreslog, at der blev sat en indsamling i værk, som skulle munde ud i, at der kunne indkøbes en hjertestarter.

- Og alle synes, at det var en god idé, så vi satte indsamlingen i gang, fortæller Maria Florup Lyngsø.
Glæde i Børnehuset Videbechs Minde.

En ny tanke

Naturligvis skulle ledelse og personale i Børnehuset Videbechs Minde jo også "købe" ideen.

- Og det gjorde vi, og ærligt talt var noget af de første, jeg sagde, at "det har jeg da aldrig tænkt over", siger lederen af institutionen Litten Høyer-Nielsen, og føjer til:

- Jeg synes, at det giver rigtig god mening, at vi får en hjertestarter. Selvfølgelig håber jeg, at vi aldrig får brug for den, men den er med til at skabe mere sikkerhed og tryghed. Og så synes jeg også, at det er et godt eksempel på et rigtig godt forældre-initiativ.

Hjertestarteren er indkøbt hos firmaet Cardiocare i Viby ved Aarhus.

Som et af de første har firmaet import af hjertestartere, der er særlig konstrueret, så de kan bruges på børn.

- De fleste hjertestartere har to elektroder. Det ene sæt er til voksne, mens det andet er beregnet til børn. Den hjertestarter, som Videbechs Minde har fået, er kun et sæt, så den er nemmere at bruge, fortæller direktør i Cardiocare Phillip Maron Petersen.

Sammen med hjertestarteren leverer firmaet også onlinekursus og et egentligt kursus i brugen af hjertestarteren.

- Det er vigtigt, at man holder sig opdateret. Erfaringen er, at man hurtigt glemmer det, man lærer på et førstehjælpskursus. Når man har kursusmateriale liggende på nettet, kan man hurtigt opdatere sig, siger Phillip Maron Petersen.

Kasper og Maria Florup Lyngsø håber, at deres idé vil sprede sig til andre institutioner, og måske bider Viborg Kommune til bolle og finder penge til hjertestartere på alle kommunens børneinstitutioner.

×

Nyhedsbrev