ekskl. moms. inkl. moms.

Hjertestarter


Hvad er en hjertestarter?

Hos Cardiocare Scandinavia forhandler vi forskellige AED-hjertestarter. AED står for Automatisk Ekstern Defibrillator. AED er den internationale betegnelse for en hjertestarter, som ofte også kaldes for en defibrillator. Det vil altså sige, at en hjertestarter er en maskine, som bruges ved hjertestop til at genstarte hjerterytmen og fjerne hjerteflimmer.

Det gør hjertestarteren ved at sende elektriske stød og impulser ind i hjertet, og på den måde er hjertestartere landet rundt med til at redde liv hver eneste dag. I Danmark rammes årligt ca. 5.400 danskere af hjertestop uden for hospital. Det svarer til ca. 15 personer hver dag. De fleste vil få varige skader eller dø, hvis ikke de får hjælp inden for ca. 10 minutter. Heldigvis træder vidner til med hjælps i 77 pct. af tilfældene, og vi er i de seneste år blevet langt bedre til at genoplive mennesker med hjertestop. Derfor kan en hjerterstarter inden for rækkevidde være afgørende for personens overlevelse. Med tiden er hjertestartere blevet mere og mere avancerede, og hos os finder du kun tidssvarende hjertestartere. I dag er der placeret over 20.000 hjertestartere i hele Danmark, som kan bruges af vidner til hjertestop.

Vores nyeste hjertestartere fra Mindray BeneHeart C1 & C2 har mulighed for dataovervågning. Læs mere om BeneHeart Dataovervågning her.

Vores vision: Større kendskab til hjertestarteren

Vi har en vision om at opsætte hjertestartere i hele Danmark, så alle har adgang til en hjertestarter inden for 2-3 minutter. I den forbindelse tilbyder vi markedets førende produkter til en konkurrencedygtig pris. På den måde kan vi være med til at udbrede antallet af hjertestartere og kendskabet hertil. Alle mennesker kan blive ramt af et hjertestop – også børn. Vi har hjertestartere, der har indbyggede funktioner til behandling af børn. Her skal man blot trykke på én knap inden behandlingen, og så kan man begynde at bruge hjertestarteren. Det vil sige, at man undgår at skulle påføre separate børne elektroder – hvilket koster tid, som i forvejen er meget dyrebar. Hvis en person med hjertestop bliver genoplivet inden for få minutter, øges chancen for overlevelse markant. Tid er en meget vigtigt faktor. Personens hjerne kan begynde at tage skade efter ca. 6 minutter og for hvert minut, der går uden genoplivning, falder chancen for overlevelse med ca. 10%.

Overlevelseskædens fire led:

1 - Tidligt erkendelse og hurtigt alamarmering

2 - Tidligt hjertelungeredning (HLR)

3 - Tidlig defibrillering (brug af hjertestarter)

4 - Avanceret efterbehandling

Hvordan bruger man en hjertestarter? 

Mange er i tvivl om, hvorvidt de vil kunne bruge en hjertestarter eller ej. Svaret er klart; Alle kan bruge en hjertestarter. Man kan ikke betjene en hjertestarter forkert, så børn kan også anvende hjertestartere. Hvis en person falder om på grund af hjertestop, skal du gøre følgende 3 trin:

  1. Hent den nærmeste hjertestarter.
  2. Fjern alt tøj fra personens overkrop, så brystet er blottet.
  3. Tænd hjertestarteren enten ved en tænd-knap eller ved at åbne låget.

Når du har tændt hjertestarteren, vil den guide dig igennem hele processen. Den fortæller dig, hvad du skal gøre og hvornår. Hjertestarteren er en intelligent hjælper i situationer med hjertestop, hvor den analyserer hjerterytmen og tager stilling til, om der skal stødes. Kan der ikke stødes, vil du blive guidet til at give hjertemassage. Den fortæller dig altså, hvornår du skal give kunstigt åndedræt, hvordan du skal placere elektroderne og alt andet, som du har brug for at vide. Når hjertestarteren er tændt, får du vejledning igennem hele processen, indtil der kommer professionel hjælp. Reglen lyder, at du ikke kan gøre noget forkert – hvis bare du gør noget.

Sådan vælger du den rigtige hjertestarter

Det er vigtigt at gøre sig nogle overvejelser inden køb af en hjertestarter. For det første er det vigtigt at vide, hvor hjertestarteren skal placeres. Placeringen af hjertestartere anbefales at være et sted, som er tilgængeligt for alle 24 timer i døgnet. Derfor skal hjertestarteren helst hænge et offentligt sted, hvor alle kan hente den – uden at skulle bruge nøgler eller kende til koder. Placeringen af hjertestarteren er nemlig en vigtig del af beslutningsprocessen om, hvilken hjertestarter du bør anskaffe dig. Det er vigtigt at vælge en kvalitetssikret og robust hjertestarter. 

Herunder finder du flere overvejelser, der er vigtige at gøre sig i forbindelse med køb af hjertestarter:

- Hvor ofte skal hjertestarteren serviceres?

- Skal hjertestarteren tænde af sig selv, når man åbner den?

- Hvilke omkostninger er der i forhold til vedligeholdelse?

- Hvilke sprog kan hjertestarteren tale?

- Hvad koster modellen?

- Hvor lang holdbarhed skal der være på batteriet?

Få en hjertestarter med den nyeste teknologi

De nyeste hjertestartere fra Mindray giver mulighed for WiFi opkobling eller 4G forbindelse, så data fra hjertestarteren kan overvåges elektronisk 24/7. Dette er banebrydende teknologi, som gør det muligt for serviceudbyderen at overvåge hjertestarterens funktionalitet på afstand. De nyeste modeller har desuden 5 års levetid på batterier og elektroder, så du sparer nogle udgifter til servicering sammenlignet med andre modeller.

Hjertestarterne fra Mindray kan desuden holde til frost helt ned til -5 grader i op til 7 døgn, så de er ideelle at have med i en bil eller hængende udendørs. Se de nyeste modeller her.

Efter du har købt hjertestarteren…

…er det vigtigt, at du registrerer den, så andre ved, hvor den er placeret. På www.hjertestarter.dk kan du registrere din hjertestarter og samtidigt se, hvor andre hjertestartere er placeret. På siden er det kun muligt at finde de hjertestartere, der er registreret, og derfor opfordrer vi alle til at registrere sig. Alarmcentralen bruger nemlig siden til at oplyse borgere om, hvor de kan finde den nærmeste hjertestarter. 

Vedligeholdelse af hjertestartere

Når du har en hjertestarter, er det vigtigt, at den bliver vedligeholdt. Hvis ikke den bliver vedligeholdt, kan man risikere, at den ikke fungerer optimalt. Vedligeholdelsen gælder især 1) de elektroder og 2) det batteri, som medfølger hjertestarteren.

1) Vedligeholdelse af elektroder

De elektroder, som medfølger, når du har købt en hjertestarter, er pakket ind i en lufttæt pakning. Denne pakning gør, at den gel, som sidder på elektroderne, ikke bliver tør. Tørrer gelen ud, kan elektroderne ikke klæbe fast på personen. Derfor skal du løbende udskifte elektronerne. Holdbarheden for et sæt elektroder er som regel ca. 2 år, og du kan nemt finde holdbarhedsdatoen på elektrodernes emballage.

Elektroderne skal desuden skiftes, hvis:

- Du har brugt hjertestarteren

- Emballagen på elektroderne er brudt

- Holdbarhedsdatoen for elektroderne er overskredet

2) Vedligeholdelse af batteriet

En anden vigtig ting at vedligeholde er batteriet. Hjertestarteren er transporterbar, hvilket gør, at den som oftest er udstyret med et lithiumbatteri. Det er meget forskelligt fra hjertestarter til hjertestarter, hvor længe batteriet holder. Det kan være alt fra 2-7 år, så du bør selv notere dig udløbsdatoen for batteriet, som du kan få oplyst, når du køber den specifikke model.

Du bør skifte batteriet, hvis:

- Hjertestarteren blinker

- Hjertestarteren afgiver en alarmlyd

Til trods for at hjertestarteren signalerer, at den har behov for batteriskift, kan du sagtens anvende den. Men det er stadig vigtigt, at du får skiftet batteriet i god tid og hurtigst muligt, hvis den alarmerer batteriskift. Du kan eksempelvis også gøre det til en vane at udskifte batteriet hver gang, hjertestarteren har været i brug.

Nem og sikker vedligeholdelse

Hvis du vil være sikker på, at du overholder vedligeholdelse af hjertestarteren, kan du tegne en serviceaftale hos os. Afhængig af model vil vi i god tid sende dig nye vitale dele, når det er tid til at udskifte batteri, elektroder eller andet. På den måde er du sikret, at den livredende behandling altid er i stand til at kunne udføres og ikke bremses af den manglende vedligeholdelse.

Ring og hør mere om hjertestartere

Har du spørgsmål til vores udvalg af hjertestartere, er du velkommen til at kontakte os. Ring på tlf. 86 28 49 00 eller skriv en mail til os på info@cardiocare.dk Vi står klar med vejledning og gode råd om din kommende hjertestarter.

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og udarbejde statistik. Ved fortsat brug af websiden godkender du vores cookiepolitik. 

Læs mere

×

Nyhedsbrev